Skip to main content

Virtual Machine reports on Azure

· One min read

Azure hayatımıza hızlıca girmeye devam ederken,  en çok ihtiyaçlarımızdan bir tanesi de Microsoft Azure üzerinde tutuğumuz sanal makinalar hakkında raporlar almak olacaktır. Azure üzerinde tuttuğumuz sanal makinaların durumu ve bağlantı gibi bilgileri raporlayan Powershell Function geliştirdim.

Bu fonksiyon bizlere dilersek HTML bazlı rapor yada isteğinize göre CSV olarak raporlar sunmaktadır.

HTMLReport

Geliştirmiş olduğum fonksiyonun adı : Export-AzureVMList

HTML Report

Export-AzureVMList

HTMLReport1

Fonksiyonu yukarıdaki gibi çalıştırdığınız zaman HTML Rapor karşınıza direk açılacaktır. Powershell fonksiyonu içerisinde HTML rapor aktarırken rapor içerisinde bizlere sunulan RDP Link sütünu bulunmaktadır. Bu kısımda Remote Desktop Connection link detayları mevcut, direk sanal sunucunuza bağlanabilirsiniz.

Kısa bir not verelim, Browser üzerinden hyperlink olarak RDP dosyasını çalıştırmak için fonksiyon içerisinde gerekli ActivexObject ve Registry ayarlar çalıştırıldığı zaman eklenecektir. Bu sayade HTML rapor üzerinden RDP link tıkladığınız zaman sanal makinanıza bağlanabileceksiniz.

HTMLReport2

 CSV Report

Export-AzureVMList -CSVReport

HTMLReport2-CSV Powershell fonksiyonunu CSVReport parametresi ile çalıştırdığınız anda karşınıza CSV olarak rapor gelecektir. HTMLReport3-CSV

Yukarıda kullandığımız Powershell fonksiyonu aşağıdaki gibidir.

Download