Skip to main content

Check Azure Resource Manager (ARM) Usage Limit – Part 1

· One min read

Service Manager Azure VM'ler için, Classic Portal içerisinde sekme üzerinden kullanım ve kota limitlerini kontrol ve gözlemleyebilirsiniz. Ancak, ARM için klasik veya yeni portal yoluyla mümkün değildir. Kullanımı ve aboneliğiniz için o anda ayarlanmış olan eşikleri denetlemenin tek yolu, Azure PowerShell'i kullanmanız gerekir. Azure PowerShell modülünü buradan indirebilirsiniz. Öncelikle bu kontrol işlemine Classic Portal üzerinden nereden baktığımızı hatırlayalım.

Öncelikle bu limitleri neden kontrol ve gözlemlememiz gerektiğini kısa cümleler ile açıklayayım. Bunların başında Azure Subscription içerisinde limitler oldukça önemsiz gözükmüş olsa da şimdi bir senaryo ile anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Usage limitlerini nasıl göreceğimizi adım adım anlayalım.

Powershell üzerinde Resource Manager dağıtım modeli için oturum açalım.

Powershell ile oturum açma işleminden sonra işlem yapmak istediğiniz subscription seçmeyi atlamayalım. Benim girdiğim hesap içerisinde birden fazla subscription var. Bunu atlamamanızı öneririm. Bkz "Select-AzureRSubscription".Kullanacağımız cmdlet dizisi aşağıdaki gibidir.

Artık Powershell ile işlem yapmak istediğiniz Azure Resource Manager Subscription seçtik. Bir sonraki yazımızda ARM için Usage raporları veren cmdletleri tanıyıp çalıştırmaya çalışacağız.

  • Get-AzureRMVMUsage -Location "Kontrol etmek istediğiniz Datacenter lokasyonunun adını yazınız." Örn – West Europe
  • Get-AzureRMStorageUsage

Öncelikle Resource Manager modelindeki sanal makineler için usage limit kontrolü gerçekleştirelim.